8300 Tapolca, Bartók Béla út 1-3.
Tel.:36-87-510365 Fax:36-87-510366

Alapítvány

A tapolcai Pannon Reprodukciós Intézetben folyó meddőségi kezelések támogatására két alapítvány működik.

Magyarországon a meddőség aránya kb.15%, mely annyit jelent, hogy minden hetedik párkapcsolatból nem születik gyermek. Ezek alapján könnyen kiszámolható, illetve a KSH statisztikai adataiból is kiderül, hogy Magyarországon jelenleg kb. 150.000 párt érint ez a probléma. Ma már az esetek döntő többségében eredményes kezelés végezhető. Sajnos a meddőség kezeléséhez használatos hormonkészítmények rendkívül drágák és még a viszonylag jobb módú családoknak is gyakran problémát okoz a kezeléshez szükséges – átlagos esetben 100000 forint, – gyógyszerek beszerzése. Rendkívül sokan vannak olyanok, akik meddőségi kezelésben azért nem tudnak részt venni, mert a kezelésükhöz szükséges legolcsóbb gyógyszereket sem tudják megvásárolni.

A „Boldog Élet a Meddő Betegekért” és az „Alapítvány a Magyar Népesség Megtartásáért” kuratóriuma a nevéhez híven úgy gondolja az Egészségügyi Törvény hozzáférhetőségi szabályát is figyelembe véve, hogy minden magyar állampolgár részére hozzáférhetővé kell tenni a meddőségi kezeléseket! Az alapítvány éppen ezért a jövőben a rendelkezésre álló valamennyi pénzét kizárólag csak a rászoruló betegek gyógyszerköltségeinek támogatására kívánja felhasználni.

Szeretnénk elérni, hogy ne legyen olyan beteg, aki a Pannon Reprodukciós Intézetben folyó asszisztált reprodukciós (lombikbébi) kezelésekben azért nem tud részt venni, mert a gyógyszerek költségeit nem tudja kifizetni.

Tisztelettel kérjük tehát valamennyi betegünket, ismerőseiket, rokonaikat, hogy adójuk 1%-áról szóló rendelkezésüknél kedvezményezettnek a „Boldog Élet a Meddő Betegekért”, adószám: 18319303-1-19, vagy az ”Alapítvány a Magyar Népesség Megtartásáért”, adószám: 18102042 –1- 19 jelöljék meg.

Az alapítvány közhasznú alapítványként van bejegyezve, mely annyit jelent, hogy az adó 1%-án túli befizetések 30%-a az adóbevalláskor visszaigényelhető. Tisztelettel kérjük lehetőségeikhez mérten az alapítvány nemes céljainak támogatását. Tisztelettel kérjük ugyancsak, hogy munkahelyeiken, cégüknél további támogatók felkutatásában is segédkezzenek!

Segítsen Ön is, hogy mi is segíthessünk!