8300 Tapolca, Bartók Béla út 1-3.
Tel.:36-87-510365 Fax:36-87-510366

Sikeres lombikbébi kezelések

A tapolcai Pannon Reprodukciós Intézet 2000. októberében kezdte meg működését. Az Intézet magán befektetésből jött létre, többszörös tulajdonos változást követően 2004. októberétől a Kaáli Intézet társintézete.  Az Intézet szakmai vezetője a megalakulástól, majd 2004-től ügyvezető igazgatója Dr.Török Attila, egyetemi magántanár, aki immáron már csaknem 30 éves tapasztalattal rendelkezik a lombikbébi beavatkozások terén. Tagja volt annak a munkacsoportnak, akiknek először sikerült IVF terhességet létrehozni Magyarországon, majd több éven keresztül Németországban, a Tübingeni Egyetem Női Klinikáján dolgozott ugyanezen a területen. Jelenleg a Magyar In Vitro Fertilizációs Társaság elnöke is.

A Pannon Reprodukciós Intézet a közép-dunántúli régió lakosai számára gépkocsival, vonattal, autóbusszal könnyen megközelíthető.  A sármelléki Balaton Airport az intézettől csak kb. 30 km távolságban van, így külföldi betegek számára a légiközlekedés is megoldott. Az intézet Tapolca központjában, könnyen megközelíthető helyen, családi házas környezetben helyezkedik el. Az intézet saját parkolóval rendelkezik. Betegeink számára fontos tudnivaló, hogy - az országban egyedülállóan -, a Pannon Reprodukciós Intézetben nemcsak az elvégzett lombikbébi kezeléseket, hanem valamennyi egyéb meddőségi kivizsgálást és kezelést minden biztosított pár térítésmentesen veheti igénybe, mivel az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján nemcsak a lombikbébi kezelésekre, hanem csaknem minden egyéb vizsgálat is teljes mértékben finanszírozott.  Az Intézetben a hálapénz elfogadása tilos.

Gondolták volna, hogy a világ egyik legkeresettebb és legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező lombikbébi intézményrendszere éppen Magyarországon található? A világszerte elismert Kaáli Intézetet, édesapja emléke előtt tisztelegve, 1992-ben alapította Steven G. Kaáli, az Amerikai Egyesült Államokban élő magyar származású orvosprofesszor. Az intézetrendszer közel 100 000 lombikbébi kezelést végzett az elmúlt 32 évben, ezek eredményeként 25 000-nél is több egészséges kisbaba láthatta meg a napvilágot. A Kaáli Intézet tapasztalata és nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő eredményessége ideális megoldást jelenthet annak a több tízezer magyar párnak, akik hiába várják, hogy gyermekük természetes úton végre megfoganjon, és világra jöjjön.
Kaáli Intézet Budapesten, Szegeden, Győrben és Miskolcon elérhető. Ennek az országos intézményrendszernek az eredményes működését a széleskörű hazai tapasztalatokkal rendelkező, amerikai és nyugat-európai képzéseken is részt vett orvosok és biológusok biztosítják. Az intézetek munkatársai a magas színvonalú lombikbébi kezelések végzése mellett szakmai továbbképzéseket is tartanak, tudományos kutatásokat is végeznek. Az utóbbiak eredményeiről a világ szakmai közvéleménye rendszeresen tájékozódhat a rangos nemzetközi folyóiratokban megjelent publikációkból. Fontos még megemlíteni, hogy az első magyar nyelvű, meddőséggel foglalkozó orvosi szakkönyvet is a Kaáli Intézet és a Pannon Reprodukciós Intézet munkatársai írták („A meddőség korszerű diagnosztikája és kezelése” Medicina Könyvkiadó, 2006).

Mindezek ismeretében egyáltalán nem meglepő, hogy a magyarországi lombikbébi kezelésekre jelentkező párok 70 százaléka a tapolcai társintézetet, illetve a Kaáli társintézeteteket keresik fel. Az intézeteket egyrészt az újdonsült boldog szülők, hozzátartozók, barátok ajánlják, másrészt sok nőgyógyász és háziorvos is ide küldik a rászoruló betegeket.

Amennyiben Önök is azok közé tartoznak, akik számára szomorú teher a gyermekáldás utáni hiábavaló vágyakozás, adjanak egy esélyt, keressenek fel bennünket, vagy a lakóhelyükhöz legközelebbi intézetet, hogy az intézmény hozzásegíthesse Önöket várva várt gyermekük megszületéséhez!