8300 Tapolca, Bartók Béla út 1-3.
Tel.:36-87-510365 Fax:36-87-510366

FAQ

Mit kell hoznom a petesejtek leszívásakor?

Éhgyomorra kell érkezni. Enni, inni, dohányozni éjféltől nem szabad. Hálóinget, papucsot, szükség szerint tisztálkodó szereket, innivalót hozzon magával.

Mit kell hozni az embrió transzfer napján?

Csak hálóinget, papucsot és innivalót. Nem szükséges éhgyomorra jönni.

Mehetek-e dolgozni a petesejtek leszívása után?

A petesejtek leszívása altatásban történik. Emiatt 24 órán keresztül autót nem vezethet, jogynyilatkozatot nem tehet, továbbá nem is dolgozhat. Ezt követően viszont, - amennyiben szeretne -, könnyű munkavégzése lehetséges.

Mehetek-e dolgozni az embrió transzfer után?

A fekvés nem javítja a teherbe esési esélyeket. Normál tevékenység azonnal végezhető, utazni is szabad. Az embriók visszahelyezését követően pár nap kimélő életmód javasolható.

Mikortól szabad házaséletet élni?

A házasélet nem csökkenti a teherbe esési esélyeket, így abban semmilyen korlátozás nem szükséges. Óvszer használata indokolt egyrészt a fertőzésveszély miatt, másrészt az ejakulátum prosztaglandin hormonja a hüvelybe jutva méh összehúzódásokat okoz, mely nem kívánatos a beágyazódás megtörténtéig.

Mit kell hoznom az inszeminációhoz?

Semmit. Az inszemináció a nőgyógyászati rendelőben történik, gyakorlatilag nem különbözik egy nőgyógyászati vizsgálattól.

Mikor kell adni az injekciókat?

Ha az orvos másképpen nem rendeli, mindegy, hogy mikor történik az injekciók beadása, de mindig azonos napszakban (ha reggel, akkor mindig reggel, ha este, akkor mindig este).

Lehet-e egyszerre adni pl. a Suprefact és a Gonal F/Menopur/Pergoveris injekciókat?

Lehet, de ebben az esetben is két külön fecskendővel.

Mennyi időt kell eltölteni az intézetben a petesejtek leszívásakor?

Általában 2-4 órát.

Mennyi időt kell eltöltenem az embriók visszahelyezésekor?

Általában 1-2 óránál nem többet.

Honnan kell számolni a terhességi kort?

Spontán terhesség esetén az utolsó rendes vérzés első napjától. Lombikbébi beavatkozáskor úgy kell számolni, mintha a petesejtek leszívása napján, inszeminációnál pedig, mintha az inszemináció napján lett volna két hetes terhes.