8300 Tapolca, Bartók Béla út 1-3.
Tel.:36-87-510365 Fax:36-87-510366

Kezeléseink eredményességei

A Pannon Reprodukciós Intézet legfontosabb feladata a magas szintű, eredményes betegellátás biztosítása. A lombikbébi kezelések szakmai színvonala objektívan mérhető a létrejövő terhességek arányával. Az Intézet terhességi mutatói nemcsak megfelelnek az európai elvárásoknak, de azokat meg is haladják. Az európai tendenciákat figyelembe véve kívánatos lenne a magasabb kockázattal járó iker-, illetve többes-ikerterhességek csökkentése, melyet a visszahelyezett embriók számának csökkentésével lehetne elérni.

Az alábbi ábrán különböző életkor csoportokban mutatja be a Pannon Reprodukciós Intézet kezelései során létrejött terhességek százalékos arányát (2006-2014). A táblázatban szereplő eredményekből tisztán látható, hogy az életkor előrehaladásával egyértelműen csökken a teherbeesés esélye, illetve létrejött terhesség esetén megnő a korai (12 héten belüli) vetélések száma. Az ábrán látható, hogy az eredményes kezelés esélyei már 35 éves kor felett mérsékelten-, 40 éves kor felett kifejezetten csökkennek. Kívánatos tehát, hogy a meddőségben szenvedő párok minél hamarabb jelentkezzenek erre szakosodott központokban.

A Pannon Reprodukciós Intézet kezeléseinél a teherbeesés aránya: 38,1%
(77,2% egyes-terhesség, 30,3% ikerterhesség, 6,7% többes-ikerterhesség)

Összehasonlítva az Európai klinikák eredményeivel:

Az európai kezeléseknél a teherbeesés aránya: 29,4%
(75,5% egyesterhesség, 23,2% ikertehesség, 1,3% többes ikertehesség)

Az európai lombikbébi kezelések eredményességének átlagát a Human Reproduction folyóiratban minden évben közlik, az összehasonlításra szolgáló adatok innen származnak.

Eredményeinkről teljes részletességgel honlapunkon itt olvashat